Friday, August 17, 2018

Lecţia 97 – Tantra – Asistenţă pentru cei obsedaţi de sex şi pentru îndrăgostiţii obişnuiţi


Practici avansate de yoga
Lecţii principale

Autor: Yogani

Notă pentru vizitatorii noi: Se recomandă să citiţi de la începutul arhivei, deoarece lecţiile anterioare sunt necesare pentru a înţelege şi practica această lecţie. Încarcă prima pagină (Lecţia 10: De ce această discuţie?)

Întrebare: Sunt cam obsedat de sex. Nu pot să mă satur de el. Soţia mea foloseşte orice şansă să mă încurajeze, deci şi ea trebuie să fie obsedată. Nu e nevoie să spun că avem o viaţă sexuală foarte activă. În ultimul an am devenit interesaţi în tantra şi în yoga, dar nu am reuşit să aducem sexualitatea sub control. Încep să mă îngrijorez că îmi epuizez vitalitatea prin ceea ce fac zilnic. Ştiu că nu pot să continui aşa la infinit dacă vreau să realizaz ceva pe calea spirituală. Oferiţi multe metode de yoga şi vă suntem recunoscători, dar noi suntem dependenţi de sex. Ce ne sugeraţi?

Răspuns: Dacă aveţi o dorinţă puternică de a aborda viaţa sexuală prin practica de yoga puteţi să faceţi aceasta prin multiple metode de tantra. Nu înseamnă neapărat să vă reduceţi viaţa sexuală. Aceasta poate decurge normal, ca şi pȃnă acum. În schimb, se presupune să introducem o anumită disciplină sub forma unor tehnici specifice ce pot fi folosite în timpul sexului şi pe care puteţi practica împreună. Există şi alte tehnici pe care le puteţi practica singur. Cu timpul veţi descoperi că sexualitatea devine parte dintr-un tablou mai larg al practicilor de yoga.

În cele mai multe cazuri, bărbatul este cel care are cheie practicii de tantra în relaţiile sexuale, deoarece el este cel care suferă cea mai mare pierdere de prana şi el este cel care determină de obicei durata actului sexual. Nu contează cȃt de mult doreşte o femeie să practice uniunea tantrică, trebuie ca mai întȃi bărbatul să faciliteze această practică. Apoi este posibil ca ea să fie minunată atȃt pentru bărbat cȃt şi pentru femeie.

Odată ce bărbatul se angajează să stăpȃnească pierderea pranei şi prin aceasta să crească durata uniunii sexuale, un nou mod de a face dragoste se va apare, într-o abordare compatibilă cu yoga. Astfel sexul va deveni un catalist puternic al uniunii energiilor masculine şi feminine din noi, la fel cum se întȃmplă în mulabandha şi siddhasana.

Deşi nu este la centrul Practicilor Avansate de Yoga, sexul tantric este o tehnică importantă de învăţăt, mai ales dacă suteţi înclinat să aveţi sex adesea. Este o extensie a principiilor din siddhasana, în care cultivăm ridicarea energiei sexuale prin sistemul nervos pe măsură ce acesta este purificat printr-o gamă largă de practici avansate de yoga.

Metodele sexuale de tantra pe care le vom discuta sunt intenţionate pentru a susţine scopurile generale ale practicilor avansate de yoga pe care le folosim în aceste lecţii, fără a impune limite draconice asupra libertăţii noastre de a face dragoste oricȃnd dorim. Folosirea şi stăpȃnirea metodelor sexuale de tantra ne eliberează de stigmatele negative ce sunt uneori asociate cu sexul. Sexualitatea devine un alt aspect al anatomiei noastre spirituale, pe care îl putem îmboldi prin anumite mijloace spre ţinta mai înaltă a iluminării noastre. Relaţiile sexuale devin un ajutor pe calea evoluţiei noastre spirituale, în loc să rămȃnă un obstacol. În acelaşi timp ajungem să ne bucurăm de sex în feluri pe care nu ni le-am imaginat. Tantra adevărată ne creşte libertatea.

Pentru a respecta cerinţele posturilor legate de sexualitate, vom continua discuţia despre tantra într-un grup separat, numai pentru adulţi, ce a fost creat pentru acest scop. Are acelaşi format ca şi acest grup, dar este numai pentru adulţi.

Deci cei interesaţi să înveţe cum pot folosi relaţiile sexuale pentru a susţine direct practicile avansate de yoga pot găsi subiecte legate de tantra în lecţii separate. Acestea includ întrebări şi răspunsuri privind metode şi experienţe sexuale tantrice. Cum veţi vedea, lecţiile de tantra se leagă firesc de lecţiile principale.

Lecţiile principale vor continua aici ca şi pȃnă acum. Aşa cum vă daţi seama, sunt încă multe lucruri de discutat în privinţa Practicilor Avansate de Yoga şi vom face aceasta mai departe.

Gurul este în tine.



Notă pentru cunoscătorii de limbă engleză:

·        Pentru detalii privind metodele de tantra consultaţi cartea AYP Tantra (AYP Tantra).

No comments:

Post a Comment