Wednesday, January 4, 2017

Lecţia 72 – Spuneţi-mi exact ce să fac


Practici avansate de yoga
Lecţii principale

Autor: Yogani
Data primei publicări: 8 ianuarie 2004

Notă pentru vizitatorii noi: Se recomandă să citiţi de la începutul arhivei, deoarece lecţiile anterioare sunt necesare pentru a înţelege şi practica această lecţie. Încarcă prima pagină (Lecţia 10: De ce această discuţie?)

Întrebare: Dacă vă dau toate detaliile despre viaţa mea – stilul meu de viaţă, obiceiurile mele, practicile mele spirituale din trecut şi din prezent, trăirile pe care le-am avut – puteţi să-mi spuneţi exact ce să fac cu toate aceste practici spirituale pe care le descrieţi atât de elocvent?

Răspuns: Ȋmi pare rău, dar nu pot să fac aşa ceva. Ȋn acestă abordare, ce ai de făcut trebuie să vină de la tine. Scopul pe care îl avem aici este să oferim tot ceea ce e nevoie pentru a stabili o rutină bună de practici spirituale şi să creştem nivelul de practică şi experienţă spirituală de-a lungul timpului, în timp ce tu eşti responsabil şi supraveghezi acest proces. Instrucţiuni generale sunt oferite, împreună cu precauţii necesare – o mulţime de precauţii. Nu este posibil ca eu să ghidez individual fiecare persoană, în special cum fiecare are diferite tendinţe, diferite istorii cu practicile spirituale şi diferite expresii ale trăirilor legate de alte practici făcute în trecut.
Aceste lecţii sunt scrise pentru publicul larg. Dar au un sâmbure de adevăr, sper ca în cele din urmă să fie de valoare pentru publicul larg. Aceasta depinde de toţi cititorii, depinde de tine, pentru că informaţiile de valoare sunt adesea transmise de la o persoană la alta. Misiunea mea este să scriu aceste lecţii cât pot de bine pentru o audienţă largă. Poate că este o sarcină imposibilă. Numai timpul va arăta dacă au valoare.

Cineva a spus: „Dificultatea poate fi rezolvată imediat. Imposibilitatea va dura un pic mai mult.”
Această abordare nu este potrivită pentru toată lumea. Unii, poate chiar mulţi, vor avea nevoie de asistenţa personală a unui guru exterior sau a unui învăţător apropiat. Dacă decizi că acesta este cazul tău, atunci desigur mergi şi caută un guru sau învăţător. Ȋn acestă situaţie, foloseşte aceste lecţii ca o referinţă generală. Lecţiile sunt intenţionate şi pentru o astfel de utilizare. Sunt scrise pentru a stârni bhakti (dorinţa spirituală) şi poate te vor inspira să cauţi un guru exterior. Sau poate un guru va fi atras de tine datorită dorinţei arzătoare. Ceea ce este perfect. Pentru alţii, aceste lecţii for fi suficiente aşa cum sunt şi ei vor folosi îndrumările date. Totul depinde de tine şi de lumina ce arde în inima ta.

Desigur, feedback-ul şi întrebările sunt bine-venite. Răspund cât pot de bine la toate emailurile. Dau sugestii bucuros, dar nu pot să creez un program de practici pentru fiecare persoană. Multe întrebări sincere au fost formulate şi sunt onorat să le primesc şi să le răspund. Ȋntrebări şi răspunsuri privind interese generale sunt publicate pe website cu lecţiile. Cum este cazul acum.
Gurul este în tine.

Notă pentru cunoscătorii de limbă engleză:
·         Pentru intrucţiuni detaliate privind creearea unei rutine de practici zilnice, consultă cartea AYP Opt ramuri de yoga (AYP Eight Limbs of Yoga) şi AYP Plus.

No comments:

Post a Comment