Saturday, July 23, 2016

Lecţia 60 – Întreruperi neaşteptate



Practici avansate de yoga
Lecţii principale

Autor: Yogani
Data primei publicări: 31 decembrie 2003

Notă pentru vizitatorii noi: Se recomandă să citiţi de la începutul arhivei, deoarece lecţiile anterioare sunt necesare pentru a înţelege şi practica această lecţie. Încarcă prima pagină (Lecţia 10: De ce această discuţie?)

Întrebare: Ce mă sfătuiţi să fac dacă practica mea este întreruptă pe neaşteptate?

Răspuns: Dacă cineva strigă „Foc!” sau dacă soacra ta vine în cameră pe neaşteptate, fă ce ai de făcut.  După ce te-ai ocupat de motivul întreruperii, întoarce-te la practică dacă este posibil şi continuă de unde ai rămas. Nu o lua de la început. Dacă nu mai ai timp, atunci poate tot găseşti câteva minute să meditezi, să te odihneşti şi apoi poţi să pleci. Dacă te simţi iritat din cauza întreruperii, atunci întinde-te şi odihneşte-te până te simţi mai liniştit. În acest caz, nu mai medita. Apoi poţi să mergi şi să fii activ şi să aştepţi cu bucurie următoarea sesiune normală de practică.

Dacă nu poţi să te întorci şi să termini practica, atunci va trebui să faci ce poţi în această situaţie. Ţine minte că odihna în tăcere este cel mai bun leac pentru iritabilitate. Poţi deasemenea să foloseşti procedeul descris in lecţia 15 „Agitaţie în timpul meditaţiei” pentru a te ocupa de senzaţii neplăcute care pot să apară în corp. Vestea bună este că, după o lungă perioadă de practică, blocajele prezente în sistemul nervos se vor împuţina şi procesul se va petrece mult mai uşor în toate privinţele. Atunci, dacă vei fi întrerup, nu va fi o aşa mare problemă. Vei trăi pura conştienţă extatică în fiecare clipă a fiecărei zile. 

Dar chiar şi atunci, preferăm să avem o practică privată în mod regulat. Este important să avem acest obicei. Succesul nostru în yoga depinde de el.

Gurul este în tine.

Notă pentru cunoscătorii de limbă engleză:
·        Pentru intrucţiuni detaliate privind meditaţia profundă, consultă cartea AYP Meditaţia Profundă (AYP Deep Meditation) şi AYP Plus.

No comments:

Post a Comment