Friday, August 7, 2015

Introducere



Practici avansate de yoga
Lecții simple pentru o viață extatică

Introducere

Bine ați venit pe site-ul AYP România – versiunea in limba româna a lecțiilor de pe site-ul www.aypsite.org. Acest site este în construcţie, aşa că unele dintre funcţii nu sunt active (de exemplu: indexul de subiecte). „AYP” înseamnă „Advanced Yoga Practices”, în  traducere  „Practici avansate de yoga”. Acest site prezintă  cele aproape 500 de lecții ușor de urmărit care au fost publicate şi dezvoltate de Yogani incepând cu 2003. Alăturați-vă miilor de oameni care folosesc aceste învățături scrise pe înțelesul tuturor și începeți să încorporați aceste practici avansate şi extrem de eficiente de yoga în viața dumneavoastră de zi cu zi, într-un mod practic, orientat spre rezultate şi fără riscuri. 

Resursele sistemului AYP cuprind trei domenii: acest site care introduce toate aspectele sistemului AYP, cele 15 cărţi AYP (valabile în print, în versiune electronică şi în audio) şi site-ul AYP Plus, imbogăţit şi interactiv, accesibil pe bază de subscripţie. Link-uri la toate aceste resurse pot fi găsite la sfirşitul paginii „Despre mine.” Sesiuni de meditaţie (retreats) AYP sunt de asemenea valabile, la fel ca şi instrucţie directă.

Aici este oferit un sistem deschis și integrat de practici avansate de yoga, care vă va dezvolta în mod natural liniștea interioara și radianța extatică. Tehnicile acționează direct asupra inimii, minții, corpului, respirației și sexualității. Practicile explicate în lecții includ meditația profundă (folosind o mantră universală eficientă), metode avansate de pranayama - respirație spinală (pe șira spinării), samyama, investigarea sinelui, precum și o integrare a tehnicilor de hatha yoga, kundalini yoga și tantra, toate acestea pentru o cultivare treptată a păcii interioare și a iluminării prin practica zilnică. Fiecare practicant este încurajat să progreseze cu viteza sa proprie în adoptarea noilor practici. În lecții, multă atenție este dată dezvoltării abilității de auto-reglare a propriei practici,  în scopul de a ajuta fiecare practicant să devină independent în practica yoga, să fie capabil să își adapteze intensitatea și durata practicii la propriile cerințe ale corpului, minții, emoțiilor și nivelului său de dezvoltare spirituală. 

Întrebări & Răspunsuri sunt incluse ca parte integrală a lecțiilor pentru a discuta numeroasele experiențe care apar în yoga, pentru a furniza noi tehnici și pentru a oferi sugestiile necesare în adaptarea programului de practică la cerințele individuale. Puteți de asemenea vedea feedback-ul la lecții  oferit de numeroși practicanti – acestea se gasesc pe pagina de impresii ale cititorilor  (Testimonials).
Autorul, Yogani, este un yogin american cu o atitudine stiințifica, pragmatica fața de domeniul spiritualitații și cu mulți ani de experiență în îmbinarea puternicelor metode de yoga cu stilul modern de viață. Scopul aici este de a dezvălui practici care funcționează și nu de a promova un punct de vedere dogmatic sau sectar. Sunteți invitați să participați, indiferent de pregătire sau de nivelul abilităților în yoga. Aceste lecții pot fi de sine stătătoare - folosite ca un sistem independent de practică, sau pot fi un punct de informare care să suplimenteze orice altă cale spirituală.

Lecțiile principale încep cu Lecţia 10: „De ce această discuție?” Aici este cel mai bun loc unde să începeți să citiți. Nici o lecție nu lipsește, deși câteva numere sunt marcate „nefolosite” din cauza că materialul a evoluat de la versiunea originala publicata in 2003, câteva modificări intervenind  pe parcurs. Acest site păstreaza numerotarea de pe site-ul original in limba engleză, așa încât setul de lecții in limba româna să fie organizat la fel ca  setul de lecţii in limba engleză. Deoarece lecțiile au fost inițial publicate într-un grup pe Yahoo,  veți întâlni termeni ca „membri”,  „grup” ș.a.m.d. Un index variat de subiecte (Topic Index) cu link-uri este oferit pe acest website pentru a vă asista în căutarea lecțiilor adecvate necesităților dumneavoastră pe măsură ce experiențele avansează pe drumul spre iluminare. Dacă nu găsiți ceea ce căutați în indexul de subiecte, încercați funcția de căutare pe site (Site Search).

Resurse suplimentare
Cunoscătorilor de limbă engleză le stau la dispoziție:
  • Site-ul american inființat și administrat de Yogani: www.aypsite.org cu versiunea engleză a lecțiilor AYP. In plus, acolo puteti sa căutați (sau să deveniți) persoana de contact regional pentru grupurile/cursuri/retrageri spirituale (AYP Meditation Groups, Training, and Retreats) în zona unde locuiți. De asemenea, puteți consulta o bibliografie  extinsă  (Extended Book List) cu aproape 500 de titluri suplimentare de lucrări despre yoga, tantra, vedanta, buddhism, daoism, tradiții esoterice și așa mai departe. În plus, puteți consulta ancheta AYP (AYP Survey), dicționarul de termeni din sanskrită (Glossary of Sanskrit Terms), traduceri ale AYP in  numeroase limbi (International Translations) a lecțiilor de pe internet și a cărților AYP, interviuri radiofonice cu Yogani (Radio Interviews with Yogani) , comunicate de presă (Press Releases), articole (Articles) și statistici ale traficului pe website (Website Traffic Statistics).
  • Forumurile de suport AYP (AYP Support Forums) - www.aypsite.org/forum unde puteți pune intrebări și obține răspunsuri și sugestii pentru practica dumneavoastră yoga. Exista și o pagină de întrebări frecvente (Yoga FAQ) și o arhivă extinsă unde puteți accesa întrebări și răspunsuri de la membri publicate de-a lungul anilor. Forumurile de suport sunt un loc excelent de a comunica cu practicanți spirituali de pretutindeni, de la cei începători la cei avansați.  Dacă doriți, puteți să va alăturați sesiunilor de meditație globală (Global Meditation) și samyama de vindecare (Healing Samyama), care au loc în fiecare week-end. Aceste sesiuni continuă din 2006 și sunt concepute ca practici de grup coordonate simultan peste tot în lume, pentru beneficiul tuturora, cu un accent special asupra acelora în nevoie de ajutor în vindecare.  Vă rugăm să vizitați aceste link-uri dacă doriți să participați ca practicant, beneficiar al vindecării sau în amândouă rolurile. Toată lumea este binevenită.
  • Cărtile  publicate de Yogani - Informații privind variantele tipărite, electronice și audio scrise de Yogani, oferind instrucțiuni detaliate asupra practicilor, pot fi găsite pe www.aypsite.org, pe pagina de cărți (Books Page), incluzând versiunile electronice care pot fi descărcate (Downloads).
  • AYP Plus www.aypsite.com/plus.html - este un serviciu accesibil pe internet pe bază de subscripţie, oferind toate resursele AYP pe un singur site : lecţiile AYP cu sute de adăugări şi completări, toate cărţile AYP (15) şi cărţile in versiune audio (11) accesibile pe internet, cu navigare şi funcţie de căutare ce pot fi modificate în funcţie de necesităţi şi cu propriul forum de suport. 
Informații suplimentare despre autor: Yogani este un practicant al tehnicilor avansate de yoga de mult timp, care dorește să lase în urmă unele informații folositoare. Începând cu 1970, el a depășit liniile de demarcație dintre diferite tradiții spirituale, dezvoltând o integrare eficientă a metodelor. Este o abordare flexibilă și științifică mai degrabă decât una rigidă și arbitrară. Este deschisă investigației publice, așa cum toate cunoștiințele spirituale ar trebui să fie în zilele noastre.  El nu are nici un interes în statusul de guru – numai în a avea bucuria de a face o mică contribuție pentru a ajuta disciplinele practicilor spirituale efective de a fi valabile tuturora. El dorește să rămână anonim, continuând o viață liniștită de practică. AYP nu se ocupă de autor. AYP se ocupă de toți aceia care tânjesc după cunoaștere.

Fiecare este responsabil/responsabilă pentru propriul progres spiritual și pentru metodele pe care le folosește. Ce faceți cu informațiile oferite de scrierile AYP este decizia dumneavoastră.

Organizaţia AYP este susținută de vânzările de cărți, de subscripţiile la AYP Plus, de voluntari și de donații private. Tot suportul – financiar sau sub formă de vountariat - este apreciat foarte mult.

Sperăm că veți găsi că scrierile AYP sunt o resursă folositoare în călătoria dumneavoastră pe calea spirituală pe care o alegeți. Practicați cu înțelepciune și bucurați-vă!

Învățătorul este în tine.

Notă privind dreptul de copyright: Toate scrierile lui Yogani de pe internet sunt sub copyright-ul autorului. Exemple din lecții sunt permise să fie citate, copiate, tipărite, oferită ca link-uri și împărtășite de oricine, fără nici un cost. Va rugăm să includeți un link înapoi la acest website în orice text copiat pe alte website-uri, în buletine, forumuri, jurnale, etc. Reproducerea, descărcarea sau tipărirea lecțiilor de pe internet în întregime sau în mare măsură nu sunt permise. Pentru a descărca și/sau a tipări lecțiile complete (cu suplimente considerabile), vă rugăm să descărcați cărțile electronice AYP (AYP eBooks).

Toate cărțile electronice și audio AYP au copyright și sunt intenționate numai pentru folosul cumpărătorului. Dacă oricare dintre aceste cărți a ajuns la dumneavoastră de la o sursă neautorizată, vă rugăm să mergeți la pagina AYP de descărcări directe (AYP Direct Downloads Page) și să plătiți acolo pentru ele. Veți putea să obțineți astfel și formatul electronic al textului, fără nici un cost adițional. Cărțile tipărite, cărțile electronice și cele audio sunt sursele principale de suport financiar pentru toate activitățile AYP, făcând posibilă oferirea gratuită tuturor, în întreaga lume, a multor resurse pe aceste website-uri. Ajutorul dumneavoastră în suportul AYP este apreciat foarte mult. Vă mulțumim.